Ponedjeljak - Petak 07:00 - 15:00

Hitna Pomoć - 24/7

+387 30 654-530

domzdravljajajce@gmail.com

Ulica Zmaja od Bosne b.b.

70101 Jajce

PREPORUKE GRAĐANIMA POVODOM COVID-19

PREPORUKE GRAĐANIMA POVODOM COVID-19

JZU “DOM ZDRAVLJA” JAJCE

VAŽNE PREPORUKE GRAĐANIMA POVODOM POJAVE

INFEKCIJE COVID-19        

1. Pridržavajte  se higijenskih mjera (redovno perite ruke sapunom i toplom vodom najmanje 20 sekundi ili ruke dezinfikujte)

2. Ukoliko kašljete ili kišete potrebno je usta  i nos prekriti jednokratnom papirnom maramicom ili savijenim laktom. Ukoliko se koristi jednokratna maramica istu nakon upotrebe treba odmah baciti u korpu za smeće, te odmah oprati ruke.

3. Izbjegavajte bliski kontakt sa osobama koje imaju respiratorne simptome-prehladu ili bolest nalik na gripu. Također izbjagavajte veća okupljanja i boravak u većim grupama. Prilikom kupovine u trgovinama ili kod obavljanja drugih poslova u bankama, poštama ili drugim objektima gdje se nalazi veći broj ljudi držite razdaljinu od najmanje 2 metara.

4. Obavezno nosite zaštitne maske u zatvorenim prostorima, kao i na otvorenom prostoru gdje nije moguće održati fizičku distancu od minimalno 2 metra.

5. Održavajte higijenu kuće i stana (čišćenjem, provjetravanjem prostorija, a po mogućnosti predmete koje često dodirujete rukama dezinfikujte).

6. Ako posumnjate na simptome bolesti izazvane novim koronavirusom trebate ostati kod kuće, te se javiti na sljedeće brojeve telefona:

            030/654 549  aktivan u vremenu od 07.00 do 15.00 sati

            030/654 534  aktivan u vremenu od 15.00 do 07.00 sati

7. Stariji građani, kao i hronični bolesnici trebaju izbjegavati boravak u većim grupama i zatvorenim prostorima.

8. S obzirom na početak školske godine u novim uslovima izazvanim pojavom ove pandemije, apeluje se na roditelje djece, kao i na učitelje i nastavnike da se pridržavaju i slijede upute nadležnih organa i kriznih štabova o postupanju u radu sa djecom.

Još jednom apleujemo na naše građane, roditelje djece i nastavnike da se strogo pridržavaju preporuka, te naredbi kriznih štabova.

Jajce, 09.09.2020. godine

                                                                                                Dom zdravlja Jajce

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.